FNV ZBo verder als Zelfstandigen Bouw

HOUTEN - FNV ZBo, de vakbond voor zzp'ers in de bouw- en houtsector, gaat voortaan verder onder de naam Zelfstandigen Bouw.

Dat heeft de bond maandag bekend gemaakt. In juni besloot de ledenraad unaniem om uit de FNV te stappen en niet op te gaan in de nieuwe vakbeweging.

Als onafhankelijke vereniging denkt Zelfstandigen Bouw de positie van zzp'ers beter te kunnen verdedigen dan als deel van FNV/de nieuwe vakbeweging.

''Wij blijven dé dienstverlener en belangenbehartiger voor ondernemende vakmensen in de bouw en hout. En voortaan zijn we er ook voor de zelfstandige elektricien, loodgieter en verwarmingsmonteur'', aldus bondsvoorzitter Charles Verhoef.

Meer samenwerken

De bonden FNV Zelfstandigen en FNV Bouw kondigden na het vertrek van FNV ZBo aan dat de nieuwe vakbeweging wat hun betreft de plek blijft waar alle zelfstandig ondernemers, dus ook zelfstandigen in de bouw, terecht kunnen.

Beide partijen zeggen meer te gaan samenwerken. Ton Heerts, voorzitter van FNV/de nieuwe vakbeweging, zal dinsdag in een persconferentie nader toelichten hoe de contouren van het nieuwe vakbondshuis er uit zullen zien.

Naast FNV ZBo besloten ook ouderenbond ANBO en de kappers, pedicures en visagisten van FNV Mooi niet mee te doen met de nieuwe vakbeweging. De profvoetballers in de VVCS twijfelen nog.

Maandag en dinsdag overleggen de overige bonden over de vernieuwing van de FNV in Rotterdam over de nieuwe vakbeweging.

Lees meer over:
Tip de redactie