OESO ziet doorzetten vertraging grote economieën

PARIJS - De economische vertraging in de landen van de eurozone zet de komende tijd door en de groei in de Verenigde Staten en Japan zwakt iets af.

Dat meldde de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) maandag op basis van haar index van belangrijke economische indicatoren.

Een lichtpuntje is dat de groei in China na een wat zwakkere periode waarschijnlijk weer aan vaart gaat winnen de komende tijd.

De index van de OESO kwam voor de maand augustus uit op 100,1 tegen 100,2 in juli. De vooruitzichten voor de VS daalden van 100,6 naar 100,5 en die voor Duitsland tot 98,9 tegen 100,9 in juli. Een stand van 100 geeft de langetermijntrend aan.

Brazilië

Van de zogenoemde BRIC-landen (Brazilië, China, Rusland en India) zou Brazilië weinig last hebben van de crisis. India en Rusland gaan wel een periode van zwakkere groei tegemoet, verwacht de OESO.

In Europa wijzen de indicatoren op verdere afzwakking in de grote landen van de eurozone, Duitsland, Frankrijk en Italië, en van de eurozone als geheel.

De economie van Groot-Brittannië dat geen deel uitmaakt van de eurozone, lijkt juist weer op te krabbelen.

Alle berichten over de schuldencrisis in ons nieuwsdossier

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie