UTRECHT - De filiaalleiders van supermarktketen Aldi raken hun omzetpremie grotendeels kwijt. Velen gaan er daardoor honderden euro's per maand op achteruit, zo heeft FNV Bondgenoten dinsdag laten weten.

De 385 filiaalleiders van Aldi kregen maandag een nieuw contract voorgelegd. Daaruit blijkt dat Aldi niet meer de forse omzetpremie wil betalen die de filiaalhouders bovenop hun basissalaris kregen. Die premie kon, afhankelijk van de grootte van het filiaal, oplopen tot 750 euro per maand. In plaats daarvan komt een bonus die maximaal 250 euro bedraagt.

Aldi moest de filiaalhouders een nieuw contract voorleggen, nadat het gerechtshof in Arnhem vorige maand de oude contracten ongeldig had verklaard. De filiaalhouders moesten namelijk langer werken dan in de CAO was vastgelegd en dat mocht niet van de rechter.

Volgens R. Peters van FNV Bondgenoten grijpt Aldi de uitspraak aan om het salaris te verlagen. Hij vindt dit "ongepast". De bond wordt platgebeld door mensen die zich geen raad weten nu zij honderden euro's per maand moeten inleveren. Aldi wilde dinsdag geen commentaar geven.