DUSSELDORF - Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) zal de groeiprognoses voor de Duitse economie voor zowel dit jaar als volgend jaar verlagen naar 0,9 procent. 

Dat meldde zakenkrant Handelsblatt donderdag in een voorpublicatie van een artikel dat in de editie van vrijdag zal verschijnen.

De krant, die bronnen in Duitse regeringsbronnen aanhaalde, gaf geen reden voor de neerwaartse bijstelling die het IMF naar verluidt volgende week dinsdag naar buiten brengt.

In juli stelde het IMF nog te verwachten dat de grootste Europese economie dit jaar met 1 procent zal groeien en in 2013 met 1,4 procent. Het IMF baseerde zich bij die prognoses op de sterke binnenlandse vraag en de robuuste arbeidsmarkt.

Recessie

De Duitse economie heeft zich redelijk goed gehouden in de afgelopen 3 jaar van de eurocrisis, maar recente indicatoren duiden erop dat de recessie in delen van Europa en de afkoeling van de Chinese economie druk zetten op de export en de investeringsbereidheid.

In het tweede kwartaal groeide de Duitse economie slechts met 0,3 procent. Veel economen verwachten een krimp in het derde en mogelijk ook het vierde kwartaal.