AMSTERDAM - Het akkoord dat de bonden en bouwbedrijf Volker Wessels vorige week hebben bereikt over de reorganisaties in het bedrijf is voor de bonden lastig aan de achterban uit te leggen.

Dit stelt John Knoester, directeur HR van Volker Wessels in een interview met NU.nl over de voorgenomen ontslagrondes.

Hij noemt het 'teleurstellend' dat het vorige week bereikte akkoord niet met een positief maar neutraal advies aan de leden is voorgelegd. "Ik had liever een principeakkoord dan een onderhandelingsresultaat. Dat is helderder."

Ingewikkelder

"Maar alles wat nieuw is heeft altijd iets meer tijd nodig bij de bonden. Dit akkoord is net iets ingewikkelder om uit te leggen aan de leden."

Bij de Volker Wessels-dochters verdwijnen in totaal 300 van de 12.000 banen, zo maakte het concern afgelopen zomer bekend. Vorige week werd overeengekomen dat ontslagen werknemers maximaal twee jaar een aanvulling van 17,5 procent op de WW krijgen.

Begeleiding

Ook worden ze 'intensief begeleid' naar ander werk. Zo gaat het bedrijf een werkmaatschappij oprichten, waarbij actief wordt gezocht naar ander werk in de sector.

Als dat na twee jaar niet lukt, krijgen werknemers 0,9 keer de kantonrechtersformule als ontslagvergoeding, min de tot dan toe al betaalde uitkeringen. Eerst kregen werknemers maximaal 0,6 keer de kantonrechtersformule.

FNV Bouw zette erop in de werknemers uit de WW te houden, door de werknemers bij een ander dochterbedrijf van Volker Wessels aan het werk te zetten. Knoester vindt echter dat met het eindbod van het bedrijf iets is neergezet waarmee vakbonden moeten kunnen leven.

Testcase

Volgens Knoester kan het bereikte akkoord nationaal als een testcase voor andere bedrijven met reorganisaties gelden. Hij stelt dat bedrijven nog verantwoordelijker dan nu gehouden mogen worden voor de toekomst van werknemers die zij ontslaan.

"Ik vind dat een terechte maatschappelijke en politieke ontwikkeling. Het is nog maar de vraag of het ontslagrecht in de huidige vorm blijft bestaan. Daar anticiperen we hiermee op."

Nieuwe ontslagen

De testcase geldt ook voor het bedrijf zelf, dat mogelijke nieuwe ontslagrondes op een zelfde manier wil oplossen. "Dit plan is iets waar we de volgende jaren mee vooruit kunnen. We hebben dezelfde economische tegenwind die anderen in de bouw ook hebben."

"Het is voor de bonden makkelijker om tegen te leden te zeggen: 'u bent uw baan verloren maar dat kopen we met deze som geld af'. Maar of dat effectief is, is een tweede."

"Ik noem dat een snelle oplossing. Met deze constructie ben je een tijd met elkaar onderweg. Maar iemand zit aan het einde van de rit niet in de WW, maar is aan het werk”, aldus Knoester.

Winstdaling

Volker Wessels heeft op de Nederlandse markt last van lagere volumes en prijsdruk door leegstand en minder overheidsinvesteringen in de infrastructuur.

Het bouwbedrijf zag de winst in de eerste 6 maanden met 30 procent dalen van 24 miljoen euro vorig jaar naar 17 miljoen euro dit jaar. Naar verwachting beslissen de leden van de vakbonden volgende week of ze akkoord gaan met het eindbod van Volker Wessels.