ROTTERDAM - Het overleg donderdag tussen tankopslagbedrijf Odfjell in Rotterdam en de vakbonden is voor onbepaalde tijd opgeschort.

Dat zijn beide partijen donderdag overeengekomen, meldt een woordvoerder van het bedrijf.

Odfjell werkt aan een nieuw ondernemingsplan nu het bedrijf in zwaar weer verkeert nadat het onder druk van de autoriteiten deze zomer volledig werd stilgelegd.

Stap voor stap worden er weer opslagtanks in gebruik genomen. Desalniettemin gaat het bedrijf reorganiseren en moeten naar schatting ruim 120 mensen vrezen voor hun baan, weet FNV-bestuurder Ruud Wennekes.

Bijelkaar

Maandag komen de bonden, FNV Bondgenoten en CNV Vakmensen, weer bij elkaar. ''Dan willen wij een ultimatum aan de leden voorleggen. Als die daarmee akkoord gaan, stellen we de directie van Odfjell dat ultimatum om duidelijkheid te krijgen over het ondernemingsplan'', aldus Wennekes.

Als ze niet op het ultimatum ingaan, volgen er mogelijk acties. Welke dat zijn, is onderdeel van het gesprek met de leden. CNV Vakmensen meent dat er geen twijfel meer is; het draait uit op actievoeren bij Odfjell, omdat het bedrijf volgens de CNV-bond de afspraken tot overleg opnieuw niet nakomt.

Aanvaardbaar

Beide bonden vinden dat er een aanvaardbaar sociaal plan moet komen voor de werknemers die het bedrijf moeten verlaten.

''Voor ons was en is daarbij uitgangspunt dat niemand in de WW terechtkomt en dat elders werk wordt gevonden en een stevige schadeloosstelling als compensatie wordt meegegeven'', aldus de CNV. Odfjell zou nog een paar weken nodig hebben om het nieuwe ondernemingsplan in elkaar te zetten en daarmee duidelijk te maken hoeveel ontslagen er vallen.