ROTTERDAM - Een ex-medewerker van diervoederproducent Provimi heeft de afgelopen jaren voor miljoenen euro's gefraudeerd. Hij wist met valse rekeningen 28 miljoen euro weg te sluizen. In februari vorig jaar liep hij bij een interne controle tegen de lamp, zo bevestigde een woordvoerder van Provimi zondag. Dinsdag staat de man terecht voor de rechtbank van Rotterdam.

De fraude besloeg een periode van 1996 tot 2000. Omdat hij volgens Provimi met relatief kleine bedragen begon, bleef de fraudeur lang onopgemerkt. Pas in 2000 ging het om grotere bedragen. De ex-medewerker was manager op de administratie en was sinds 1992 in dienst.

Het verlies door de fraude is al in 2000 in de cijfers van Provimi meegenomen. Dat was mogelijk omdat de boeken bij het ontdekken van de verduistering in 2001 nog niet gesloten waren. In de cijfers over 2001 is nog een klein bedrag meegenomen, maar dat is verwaarloosbaar, aldus de woordvoerder. Een deel van het bedrag is inmiddels teruggevonden. Hoe groot dat is, wilde Provimi niet zeggen.