AMSTERDAM - Het vertrouwen van beleggers in de economie is in augustus vrijwel onveranderd gebleven ten opzichte van een maand eerder.

De vertrouwensindex noteerde een stand van 93 punten, tegen 92 punten in juli. Dat maakte ING bekend in zijn BeleggersBarometer.

In juni bereikte het beleggersvertrouwen nog een dieptepunt met een stand van 69 punten. De stand van de barometer bleef in augustus nog wel onder de 100, wat betekent dat meer beleggers negatief dan positief waren gestemd.

Wel rekenden minder beleggers op een driedubbele economische dip. De groep die daarmee rekening hield, daalde naar 60 procent, van 70 procent in juli.

Euro

Verder dacht 60 procent van de beleggers dat de euro over 3 jaar nog in zijn huidige vorm zal bestaan, een kwart dacht juist van niet. Tevens vond 38 procent van de beleggers dat de euro goed is voor de Nederlandse economie. Het percentage beleggers dat een negatief effect zag, bedroeg 42 procent en 11 procent merkte geen enkel effect op.

Beleggers waren in augustus iets positiever over de Nederlandse economie in de afgelopen 3 maanden. Ruim een kwart zag een verbetering, tegen nog geen 20 procent een maand eerder.