FRANKFURT - De Duitse vakbond voor cabinepersoneel UFO en luchtvaartmaatschappij Lufthansa zijn weer met elkaar in gesprek.

Vakbondsvoorzitter Nicoley Baublies zei vrijdag dat er geen nieuwe stakingen worden gepland zolang de partijen met elkaar in gesprek zijn. De eerste verkennende gesprekken beginnen al vrijdag, zei een woordvoerder van UFO.

De staking van vrijdag ging gewoon door. Daardoor heeft Lufthansa vrijdag ongeveer de helft van de geplande vluchten moeten schrappen.

Passagiers van Lufthansa hebben nog tot donderdag last van de staking. Volgens de luchtvaartmaatschappij vallen van zaterdag tot donderdag nog 41 vluchten uit.

Het cabinepersoneel vecht een loonconflict uit met de werkgever. Het eist een loonsverhoging van 5 procent en beperking van de inzet van tijdelijk personeel. De directie biedt een loonsverhoging van 3,5 procent.

Schiphol

De staking van cabinepersoneel van Lufthansa leidt niet tot lange rijen bij de infobalie's op Schiphol. De luchthaven heeft geen last van de werkonderbreking in Duitsland, aldus een woordvoerder.

Ongeveer tien vluchten van en naar Duitsland komen vrijdag door de staking te vervallen. ''De actie is vooraf aangekondigd, waardoor de luchtvaartmaatschappij in staat is geweest de passagiers in te lichten.''

Reizigers die toch op Schiphol stranden, kunnen zich melden bij de balies van Lufthansa. Die zijn gewoon bemand. Maar vooralsnog is het daar vrijdag niet drukker dan anders.