AMSTERDAM - De Amerikaanse federale politiedienst FBI doet onderzoek naar een vastgoedbedrijf uit het Limburgse Vredepeel.

Het vorige week failliet verklaarde Van Bakel wordt verdacht van oplichting bij de ontwikkeling van boerderijen in de Verenigde Staten. Dat schrijft het Limburgs Dagblad woensdag.

Van Bakel begeleidde tussen 1998 en 2009 boeren bij hun emigratie uit Nederland, België en Duitsland naar de VS. Het bedrijf had een vestiging in de Amerikaanse staat Ohio.

De emigratiedienst raakte uiteindelijk in opspraak, schrijft de krant. Tientallen boeren zouden de directeur Willy van Bakel beschuldigen van oplichting.

Hij zou risicovolle leningen hebben afgesloten voor de bouw van boerderijen, waardoor de uitbaters failliet gingen. Ook zou hij veel boerderijen niet hebben gebouwd en het geld daarvan zelf hebben gebruikt.

Oplichting

Volgens het Limburgs Dagblad onderzoekt de FBI of sprake is van een illegale piramideconstructie en oplichting. Daarvoor zou de dienst ook zijn afgereisd naar Nederland om voormalige klanten te spreken.