AMSTERDAM - De staking van cabinepersoneel bij de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa wordt dinsdag voortgezet bij luchthavens in Berlijn, Frankfurt en München. 

Dat maakte de vakbond UFO bekend. Van en naar Frankfurt - de thuisbasis van Lufthansa - zijn dinsdag 190 vluchten geannuleerd. Het gaat vooral om middellange en korte vluchten. Van de geplande langeafstandsvluchten is ongeveer een derde geannuleerd.

Het cabinepersoneel op Frankfurt staakt van 6.00 tot 14.00 uur. Bij de luchthaven Tegel in Berlijn wordt gestaakt van 5.00 tot 13.00 uur. Daar vallen 20 vluchten uit. Op de luchthaven van München wordt het werk tussen 13.00 en 24.00 uur neergelegd.

Ook op de luchthavens van Düsseldorf, Dresden en Leipzig/Halle worden vluchten geannuleerd. Reizigers kunnen hun vlucht kosteloos omboeken naar een andere dag.

Vrijdag

Afgelopen vrijdag staakte het cabinepersoneel van Lufthansa eveneens van 05.00 uur tot 13.00 uur op de luchthaven Frankfurt. Dat leidde toen tot bijna 200 geannuleerde vluchten en urenlange vertragingen.

De vakbond eist voor de 19 duizend stewards en stewardessen 5 procent meer loon. De bond wil bovendien de toezegging dat geen werkgelegenheid wordt overgeheveld naar dochtermaatschappijen met uitgeklede arbeidsvoorwaarden.

Schiphol

Lufthansa vliegt ook van en naar Schiphol. Tot nu toe heeft de luchtvaartmaatschappij acht vluchten van en naar de Nederlandse luchthaven geannuleerd. Maandag kondigde de maatschappij aan dat passagiers hun vlucht op dinsdag kosteloos konden omboeken of annuleren.