BERLIJN - Reizigers met de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa moeten dinsdag opnieuw rekening houden met vertragingen en annuleringen van vluchten.

Voor de tweede keer in een week legt het cabinepersoneel dan het werk neer. Dat heeft de vakbond van het cabinepersoneel zondagavond laten weten.

De vakbond laat nog in het midden welke vliegvelden worden getroffen door de staking. Dat wordt zes uur van tevoren bekendgemaakt.

De krant Frankfurter Allgemeine Zeitung meldde op basis van vakbondsbronnen dat Lufthansa-medewerkers in Düsseldorf, Berlijn en München waarschijnlijk het werk neerleggen.

Overvol

Vrijdag staakte een deel van het cabinepersoneel acht uur lang. Het leidde ertoe dat de luchthaven van Frankfurt overvol raakte en binnenkomende vluchten uit andere Europese landen moest weigeren. De luchthaven is de op twee na grootste van Europa. De staking kostte Lufthansa miljoenen.

De vakbond eist 5 procent loonsverhoging. De afgelopen drie jaar heeft het cabinepersoneel van Lufthansa geen salarisverhogingen gekend. Bovendien eist de bond beperking van de inzet van tijdelijke arbeidskrachten. Lufthansa biedt 3,5 procent loonsverhoging.