LONDEN - De door een recessie getroffen Britse economie is herstellende, maar heeft nog een extra zetje van de regering nodig. 

Dat heeft de Britse minister van Financiën George Osborne zondag gezegd tegen de publieke omroep BBC.

Om de groei te stimuleren moet de Britse regering volgens Osborne snel handelen. Een van de mogelijkheden zou de oprichting van een kleine, door de overheid gefinancierde kredietbank zijn, zei hij. Die moet ervoor zorgen dat er meer leningen worden verstrekt aan bedrijven.

Een andere mogelijkheid is het naar voren halen van grote infrastructurele projecten. Plannen daarvoor zullen binnenkort worden ontvouwd, zei Osborne.

Heathrow

Hij sloot daarbij niet uit dat de Londense luchthaven Heathrow er een derde start- en landingsbaan bij krijgt. Dat is in tegenspraak met eerdere uitlatingen van de Britse regering.

Net als in Nederland ligt uitbreiding van de grootste internationale luchthaven gevoelig in verband met mogelijke geluidhinder en gevolgen voor het milieu. Heathrow zit tegen de grenzen van zijn capaciteit aan en wil graag groeien, maar de overheid houdt tot dusver de boot af.