ROTTERDAM - Een studie naar de cruisehaven in Rotterdam moet duidelijk maken of de stad meer cruiseschepen naar zich toe kan halen.

In een tijd dat wereldwijd de cruisemarkt groeit, wil het Havenbedrijf Rotterdam graag 60 schepen per jaar ontvangen in plaats van de ongeveer 30 per jaar nu. Dat zegt een woordvoerder van het havenbedrijf.

Zeker is in ieder geval dat een toename van het aantal cruiseschepen alleen kan worden gerealiseerd als de terminal wordt opgeknapt.

Bagage

''Nu moeten we soms tenten opzetten om de bagage van de opvarenden op te slaan. Dat is niet meer van deze tijd'', aldus de woordvoerder van het havenbedrijf.

Omdat de terminal een monument is, heeft het ook zijn charme, benadrukt de woordvoerder: ''Maar we moeten uiteindelijk ook toe naar hoogwaardige afhandeling van passagiers op de terminal.''

De gemeente Rotterdam heeft nog 3,2 miljoen euro op de plank liggen die speciaal zijn bedoeld voor verbouw van de terminal. Maar die kan pas beginnen als de studie duidelijk heeft gemaakt hoe en of er meer cruiseschepen richting Rotterdam kunnen opstomen.