AMSTERDAM - KPN en Austria Telekom, beide gedeeltelijk in handen van de Mexicaanse multimiljardair Carlos Slim, voeren gesprekken over een mogelijke samenwerking.

Dat heeft Hannes Ametsreiter, topman van Austria Telekom, gezegd tegen het Oostenrijkse persbureau APA. KPN wil het bericht niet bevestigen.

Austria Telekom bedient 23 miljoen klanten in acht landen, KPN 45 miljoen in zes landen. Volgens Ametsreiter zijn er werkgroepen opgericht om te kijken naar mogelijke synergievoordelen tussen de twee bedrijven.

KPN wil alleen zeggen dat het 'continu in gesprek is met andere partijen over samenwerking'.

In gesprek

Het bedrijf van de rijkste man op aarde, América Móvil, kocht in juni van zowel KPN als Austria Telekom een flink aantal aandelen. Met een belang van bijna 28 procent in KPN heeft het Mexicaanse bedrijf een flinke vinger in de pap bij het voormalige Nederlandse staatsbedrijf.

Topman Eelco Blok van KPN zei destijds dat het in gesprek wilde gaan met de Mexicanen om te kijken welke voordelen uit de operationele samenwerking kan worden gehaald, zoals bijvoorbeeld gezamenlijke inkoop. "Daar kan KPN sterker van worden."