Beleggingen stuwen winst SNS Reaal

AMSTERDAM - SNS Reaal heeft de winst afgelopen halfjaar ruimschoots verdubbeld tot 115 miljoen euro. Dat maakte de bank en verzekeraar donderdag bekend.

De forse winststijging komt vooral door verzekeringspoot Reaal. Dankzij gunstige resultaten op derivaten nam de winst daar met bijna 100 miljoen euro toe tot 164 miljoen euro. De winst van SNS Bank viel met bijna 50 miljoen euro terug tot 73 miljoen euro.

Vastgoedonderdeel Property Finance blijft het zorgenkind van SNS Reaal. Het concern leed hierop afgelopen halfjaar een verlies van 131 miljoen euro. SNS schreef 140 miljoen euro af op de vastgoedbezittingen.

Het probeert de vastgoedportefeuille af te bouwen en verkleinde de positie van het onderdeel afgelopen halfjaar met 10 procent.

Property Finance

SNS Reaal werkt aan de verbetering van zijn eigen kapitaalpositie, die onder druk staat door de aanhoudende onrust op de financiële markten en de problemen bij Property Finance. In dit kader kondigde het bedrijf vorige maand aan de verkoop van de pensioen- en verzekeringsactiviteiten te overwegen. Die opties worden volgens het bedrijf nog altijd onderzocht. SNS verwacht later in het jaar meer duidelijkheid te kunnen geven.

Een eventuele verkoop moet SNS in staat stellen de staatssteun die tijdens de financiële crisis werd ontvangen, terug te betalen. Op dit moment is de kapitaalpositie van het concern niet sterk genoeg om die steun af te betalen, stelde SNS.

Schuldencrisis

De bankverzekeraar verwacht dat de omstandigheden in de rest van het jaar moeilijk blijven. De problemen op de vastgoedmarkten in binnen- en buitenland houden aan, net zoals de Europese schuldencrisis. Daarnaast kunnen de onrustige markten de resultaten van de verzekeringsdivisie onder druk zetten.

Alle berichten over de schuldencrisis in ons nieuwsdossier

Lees meer over:
Tip de redactie