RWE schrapt nog eens 2400 banen

ESSEN - Het Duitse energieconcern RWE schrapt de komende 2 jaar nog eens ongeveer 2400 banen. Dat meldde het moederbedrijf van het Nederlandse Essent dinsdag.

Dat meldde het moederbedrijf van het Nederlandse Essent dinsdag.

De sanering maakt deel uit van een programma dat de winstgevendheid van het bedrijf eind 2014 met 1 miljard euro moet verbeteren. In dat kader onderzoekt RWE momenteel de mogelijkheden om werkzaamheden te verhuizen of uit te besteden.

Concurrentiepositie

Het verlies aan werkgelegenheid komt bovenop het eerder aangekondigde verlies van 8000 arbeidsplaatsen. Volgens de Nederlandse bestuursvoorzitter Peter Terium zijn de ingrepen noodzakelijk om de concurrentiepositie van RWE te beschermen.

Het bedrijf gaf niet aan waar de ontslagen zullen vallen. Een woordvoerder van Essent gaf in een reactie aan dat het te vroeg is om iets te zeggen over de banenreductie. ''Maar het zal niet specifiek gericht zijn op Nederland en België'', voegde hij eraan toe. Essent komt later op de dag bij de presentatie van de halfjaarcijfers met een verdere toelichting.

RWE heeft ongeveer 72.000 werknemers in dienst. In Nederland en België zijn in totaal ongeveer 3800 mensen in dienst.

RWE maakte verder bekend dat de operationele winst in de eerste helft van dit jaar met 9 procent is opgevoerd tot 3,6 miljard euro.

De omzet van RWE lag met 27,1 miljard euro iets lager dan een jaar eerder. De nettowinst bleef gelijk op 1,6 miljard euro. Terium zei in een toelichting dat energiebedrijven zware tijden beleven door toenemende overheidsbemoeienis, slinkende marges bij energiecentrales en felle concurrentie.

Lees meer over:
RWE
Tip de redactie