BRUSSEL - In de week dat KPN en Deutsche Telekom dramatische halfjaarcijfers moesten presenteren, komt het kleine Belgacom vrijdag met glanzende winsten. Bovendien maakte het bedrijf bekend dat de toch al kleine schuld van 110 miljoen euro nu helemaal is afgelost. Het Belgische telefoonbedrijf heeft zelfs geld over.

Belgacom heeft niet meegedaan met de veel te dure veilingen voor UMTS-frequenties, twee jaar geleden, en heeft evenmin dure overnames gedaan. Daardoor is de balans oerdegelijk.

In het eerste halfjaar is de omzet met 2 procent gedaald tot ,58 miljard euro. Volgens Belgacom komt dat door verkopen van dochters. Na correctie is de omzet met 2,6 procent gestegen. Het bedrijfsresultaat ging van 452 miljoen euro in de eerste helft van vorig jaar naar 559 miljoen euro.

De nettowinst is door de afstotingen omhooggeschoten naar 565 miljoen euro. Belgacom zegt zelf al dat dat cijfer niet vergeleken kan worden met de 183 miljoen in dezelfde periode van vorig jaar, omdat er toen geen inkomsten uit afstotingen waren.