AMSTERDAM - Philips Electronics heeft opnieuw plannen voor een beursgang van LG Philips LCD, een joint venture met het Koreaanse LG Electronics, aldus de Financial Times maandag op basis van anonieme bronnen.

De beursgang in Seoul en New York moet tenminste 806 miljoen euro opleveren. De beursintroductie wordt in de komende maanden verwacht, mits het sentiment op de beurzen, met name de technologiesector, positief blijft. Vorig jaar bestonden al plannen voor het naar de beurs brengen van de joint venture, maar die werden in september afgeblazen.

Vorig jaar werden er wereldwijd 1,2 miljoen platte beeldschermen verkocht, aldus de Financial Times. Schattingen van concurent Samsung wijzen er op dat het er in 2005 13 miljoen zijn. LG Philips LCD is marktleider op deze lucratieve markt. De combinatie verdrievoudigde zijn operationeel resultaat in 2003 tot 946 miljoen dollar, de verkopen namen toe met 71%.

Om aan de toenemende vraag naar platte beeldschermen te kunnen voldoen bouwt LG Philips LCD een nieuwe fabriek in Zuid-Korea, meldt de Financial Times.