AMSTERDAM - In een poging de economische groei weer aan te wakkeren gaat China proberen private investeerders aan te trekken voor gebieden die tot nu onder staatsverantwoordelijkheid vielen.

De hiertoe op te starten projecten richten zich op het spoor, gezondheid, financiën, onderwijs en telecommunicatie. De regering gaf maandag verder geen details over de projecten of over de hoogte van de investeringen.

De belofte van China om de staatsgereguleerde economie verder te openen is een van de vele maatregelen die de economie van het land weer op gang moet helpen.

De afgelopen maanden werd de belangrijkste rente van het land al verlaagd, en beloofde Beijing extra geld te steken in publieke werken.

Trage groei

Het land kampt momenteel met de laagste economische groei sinds de kredietcrisis in 2008. In het eerste kwartaal bedroeg de groei 8,1 procent, het laagste percentage in drie jaar.

Analisten verwachten dat de economie in het tweede kwartaal verder is vertraagd. Minder vraag naar Chinese producten vanuit de Verenigde Staten en de aanhoudende schuldencrisis in Europa zijn hier de belangrijkste oorzaken van.