WASHINGTON - De discussies tussen het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en Griekenland over het hervormingsprogramma zullen nog tot in september duren.

Dat zei een woordvoerder van het IMF donderdag.

Momenteel overlegt het IMF met de nieuwe Griekse regering over de voortgang van bezuinigingen en hervormingen in het land, dat aan het infuus ligt van het IMF en de eurolanden.

De uitkomst van het overleg is bepalend voor een eventueel nieuw pakket aan noodleningen voor Griekenland.

''Het is nog te vroeg om het over uitkomsten te hebben'', zei de woordvoerder. De verwachting was eerder dat een voortgangsrapport over Griekenland eind augustus of begin september zou verschijnen.

PASOK-leider Evangelos Venizelos zei dat als Griekenland uit de eurozone vertrekt, dat dan 'zelfmoord' voor de monetaire unie betekent.

Verwelkomen

Het IMF liet weten de opmerkingen van ECB-president Mario Draghi van donderdag te verwelkomen. Draghi zei dat hij er alles aan doet om de eurozone te beschermen en dat het belangrijk is dat Spanje en Italië maatregelen nemen om de problemen in hun eigen economie aan te pakken.

''Draghi's opmerkingen zijn een welkome bevestiging van de bekende toewijding van de ECB om er alles aan te doen wat nodig is'', zei de IMF-woordvoerder.

Lees alles over de schuldencrisis en de situatie in Griekenland