CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Handelsonderneming Econosto heeft de dochterondernemingen Gutteling en Machinefabriek A.J. van Rooyen en Zoon verkocht voor ruim 1 miljoen euro. De directeur van Gutteling krijgt beide bedrijven in handen. Dat heeft Econosto vrijdag nabeurs laten weten.

Econosto doet de onderdelen van de hand, omdat het bedrijf zich puur wil richten op de handelsactiviteiten. De opbrengsten zullen gebruikt worden om de schuld te verminderen. Opvallend is dat de beurskoers van Econosto vrijdag steeg met 13,1 procent tot 1,55 euro.

Vergevorderd

Econosto verkoopt ook dochter Ph. van Vugt, een handelsonderneming in verwarmingsonderdelen. Daartoe is inmiddels een intentieverklaring getekend. Het bedrijf wil verder een aantal kantoorpanden verkopen. De onderhandelingen daarover bevinden zich in een vergevorderd stadium.

De handelsonderneming wil bovendien de kosten verder verlagen. Bestuursvoorzitter F. van Os verwacht dat daarbij banen verdwijnen, maar hij kon nog niet zeggen hoeveel. Gedwongen ontslagen sluit hij niet uit.