AMSTERDAM - Bestuursvoorzitter N. Wagenaar en voormalig financieel directeur A. Rückert van Getronics, hebben beiden vorig jaar een bonus van ruim 1 miljoen euro ontvangen. Dat staat in het woensdag gepubliceerde jaarverslag van de automatiseerder. De 'redders' van Getronics hebben daarmee meer ontvangen dan vorig jaar werd gemeld. Toen was sprake van een bonus van 1,6 miljoen euro voor beide heren samen.

Wagenaar en Rückert kwamen aan het roer van Getronics toen het aan de rand van de afgrond balanceerde. Ze wisten er binnen een jaar weer een gezond bedrijf van te maken. Rückert vertrok eind vorig jaar bij Getronics.

De beide heren namen in februari van vorig jaar het roer over van de weggestuurde P. van Voorst en J. Doctor. De gewezen topmannen hadden een lucratieve vertrekregeling voor zichzelf geregeld. Van Voorst en Doctor ontvingen gezamenlijk 7,3 miljoen euro. Dat bedrag was inclusief vertrekregeling, pensioenbetalingen en het kwijtschelden van rentevrije leningen in verband met aandelenopties.

Getronics heeft vorig jaar vrijwel alle schulden afgelost en presenteerde zelfs een nettowinst van 246 miljoen euro. In 2002 werd een verlies geboekt van 409 miljoen euro.