BORN - Het bedrijf VDL uit Eindhoven praat vrijdagavond met de gezamenlijke vakbonden over de arbeidsvoorwaarden voor de 1500 medewerkers van NedCar. 

De bonden willen voorkomen dat het personeel na een mogelijke overname van NedCar door VDL geconfronteerd wordt met een verslechtering van de arbeidsvoorwaarden.

Dat zei bestuurder Suat Koetloe van vakbond de Unie vrijdag voorafgaand aan het gesprek met VDL. Het bedrijf overweegt NedCar over te nemen van Mitsubishi, de huidige eigenaar. Een woordvoerster van VDL wilde alleen in algemene zin bevestigen dat er gesprekken gevoerd worden.

Eigenaar Mitsubishi stopt eind dit jaar met de productie bij NedCar. De fabriek gaat dan dicht. Volgens Koetloe komen de medewerkers dan zeker een of twee jaar in de WW. Die tijd is nodig voor de ombouw van de fabriek voor de productie van andere auto's. BMW toonde hiervoor al belangstelling.

Arbeidsvoorwaarden

De WW wordt door VDL tot 100 procent van het huidige loon aangevuld, aldus Koetloe. Daarna willen de bonden dezelfde goede arbeidsvoorwaarden die nu bij NedCar ook bestaan.