BRUSSEL -  ECB-president Mario Draghi heeft op de tweede dag van de EU-top in Brussel laten weten 'tevreden' te zijn met de uitkomsten van de top.

Volgens Draghi is vrijdag afgesproken de rol van het ECB verder uit te werken.

De belangrijkste afspraak op de top is het instellen van een gezamenlijk bankentoezicht, waarbij banken direct van kapitaal kunnen worden voorzien via het Europese noodfonds.

"Een goed resultaat", aldus Draghi. Wel stelt hij dat strikte condities hiervoor noodzakelijk zijn.

Draghi werkte de afgelopen maanden samen met EU-president Herman van Rompuy, voorzitter van de Europese Commissie Jose Manuel Barroso en de voorzitter van de eurogroep, Jean-Claude Juncker aan een masterplan voor de euro.

Patentrecht

Op de tweede dag van de EU-top liet Van Rompuy via Twitter weten dat er een akkoord is over het patentrecht binnen de EU.

Nederland was een van de grote pleitbezorgers van de plannen, omdat het nieuwe EU-patent bedrijven heel wat kosten en moeite bespaart.

Er was echter jarenlang onenigheid over het patentrecht, wegens de vestigingsplaats voor het octrooigerecht dat geschillen moet beslechten.

Het hoofdkantoor komt in Parijs, met nevenvestigingen in München en Londen, is van diplomaten vernomen, zo meldt het ANP.