AMSTERDAM - De Luxemburgse premier Jean-Claude Juncker blijft voorlopig de voorzitter van de eurogroep. Hij zou zijn functie deze maand neerleggen.

Maar Juncker gaf na de eerste dag van de Eurotop aan dat hij toch bereid is aan te blijven, schrijft de Duitse krant De Bild vrijdag.

Wel zegt hij dat hij niet de volledige termijn van twee jaar op zich gaat nemen. "Vrijdag wordt besloten of ik daadwerkelijk aanblijf, maar dat zal dan niet voor het volledige mandaat zijn."

De eurogroep is de vergadering van de ministers van Financiën van de landen van de eurozone. Momenteel zijn de ministers bijeen in Brussel voor een tweedaagse top.

Juncker bekleedt de positie van voorzitter sinds 2005. Hij ziet in de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble een mogelijke opvolger. Schläube heeft al aangegeven bereid te zijn dit te gaan doen.

Omdat Frankrijk hier echter weinig voor voelt, wil het land zijn eigen minister van Financiën, Pierre Moscovici, voordragen als leider. Nu Juncker zelf aangeeft dit nog te willen doen, lijkt het dat de andere kandidaten vooralsnog een stap opzij doen.

Alles over de schuldencrisis in ons dossier