CAGLIARI/UTRECHT - De Italiaanse Internetaanbieder Tiscali krijgt een nieuwe topman in de gedaante van Ruud Huisman, tot op heden directeur Tiscali Benelux en Scandinavië. De huidige bestuursvoorzitter, Renato Soru, wordt voorzitter van de raad van commissarissen, zo heeft de onderneming dinsdag bekendgemaakt.

Tiscali is actief in vijftien landen, waaronder Nederland, en heeft 7,8 miljoen actieve gebruikers. De benoeming van Huisman gaat in als de aandeelhouders daarmee eind april instemmen. Tot die tijd mag Huisman zich algemeen directeur noemen.

Soru trekt zich terug als bestuursvoorzitter, omdat hij een politieke carrière ambieert. Hij heeft zich kandidaat gesteld als senator van het Italiaanse eiland Sardinië.

Nina Brink

Huisman was de financiële topman naast Nina Brink, de oprichtster van de roemruchte internetaanbieder World Online. In liep de beursgang van dit bedrijf uit op een debacle voor beleggers. Kort na de beursintroductie daalde de koers sterk, onder meer doordat bekend werd dat Brink een deel van haar eigen aandelen al voor de beursgang van de hand had gedaan.

Overname

Tiscali nam World Online nog datzelfde jaar over. Na de overname was Huisman verantwoordelijk voor de integratie van het bedrijf in de Tiscali-groep. Voor zijn internetperiode werkte Huisman onder meer bij de TROS en de NOS.