VOORSCHOTEN - Albert Heijn komt niet op de aandeelhoudersvergadering van supermarktconcern Ahold woensdag. De voormalig bestuursvoorzitter en grootaandeelhouder van het concern denkt dat er tijdens de bijeenkomst te veel naar het verleden wordt gekeken en te weinig naar de toekomst. Dat liet hij dinsdag weten.

Heijn heeft vertrouwen in de nieuwe aanpak van Moberg. Moberg en Heijn praten geregeld met elkaar. “Heijn is vooral te spreken over het feit dat Moberg de klanten centraal stelt.”, aldus zijn woordvoerder. “De twee praten dan over de manier hoe de organisatie er weer bovenop moet komen.”

Heijn liet zich flink van zich horen nadat het boekhoudschandaal bij het concern in februari vorig jaar wereldkundig werd gemaakt. Hij liet weten zich ‘zwaar verneukt’, te voelen door de fraude.

Over zijn opvolger C. van der Hoeven zei hij dat zijn expansiedrift naar zijn hoofd was gestegen. “Hij ging steeds trotser lopen. Als een haan met stront aan z’n poten”, zei hij in KRO's Reporter. Met Van der Hoeven heeft Heijn inmiddels geen contact meer.