NEDCARBORN - BMW praat met NedCar over de mogelijke productie van auto's bij de Limburgse autofabriek. Dat maakte een woordvoerster van NedCar woensdag bekend.

''NedCar is in gesprek met mogelijke producenten waaronder BMW'', aldus een woordvoerster van NedCar. ''Wij zijn op zoek naar meer productiecapaciteit. Er is een intentieverklaring getekend voor het uitbesteden van de productie'', zegt een woordvoerder van BMW.

Het is voor het eerst dat BMW bevestigt dat er gesprekken gaande zijn en dat de Duitse autofabrikant interesse heeft in NedCar, zei bestuurder Henk van Rees van FNV Bondgenoten.

BMW wil het bedrijf niet overnemen, maar via een ander bedrijf auto's laten bouwen. NedCar zou dan mogelijk overgenomen worden door het Eindhovense bedrijf VDL. De onderhandelingen daarover zijn volgens Van Rees in een vergevorderd stadium.

Doorbraak

''Dit is groot nieuws, fantastisch'', zei Van Rees. ''De bevestiging door BMW dat ze interesse hebben, is een doorbraak en een mijlpaal. Dit is het begin van witte rook.'' Hij zei ook er ''een rotsvast vertrouwen'' in te hebben dat VDL NedCar overneemt. Wel zei Van Rees dat de gesprekken daarover nog enkele weken kunnen duren.

Minister Maxime Verhagen van Economische Zaken zei in een eerste reactie: ''Hiermee komt de overname van NedCar met behoud van alle banen een stap dichterbij. Maar we zijn er nog niet.''

De BMW-woordvoerder wilde geen details geven over het samenwerkingsverband omdat de onderhandelingen met NedCar nog niet zijn afgerond.