SINT JANSTEEN - Bij postorderbedrijf Neckermann in Zeeuws-Vlaanderen worden door een reorganisatie circa 150 van de 550 mensen ontslagen.

Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt. Om zijn concurrentiepositie te behouden wil Neckermann zich meer richten op de verkoop via internet.

''De printcatalogus en het eigen textielaanbod worden op korte termijn stopgezet", aldus uitvoerend directeur Kurt Stalens.

''We betreuren dat deze reorganisatie nodig is en dat we medewerkers moeten laten gaan die zich de afgelopen jaren enorm hebben ingezet voor de organisatie."

Afdeling

Op welke afdelingen de ontslagen zullen vallen, wordt pas in augustus bekend. Het postorderbedrijf heeft vestigingen in Sint Jansteen en Terneuzen. Ook werken er enkele tientallen mensen in het Belgische Temse.

Vakbond FNV Bondgenoten spreekt van een aderlating voor het bedrijf en de regio. De bond houdt op 27 juni een ledenbijeenkomst om te kijken of het besluit nog kan worden teruggedraaid.

De omschakeling van catalogus naar internet heeft ook al voor een grote ontslaggolf gezorgd bij de Duitse tak van het postorderbedrijf. Daar besloten medewerkers te gaan staken.