DEN BOSCH - ICT-dienstverlener CSS heeft zijn nettowinst voor buitengewone lasten over het afgelopen jaar zien dalen tot 16,5 miljoen euro. Een jaar eerder stond daar nog 19,1 miljoen euro tegenover. Dat blijkt uit de jaarcijfers die het bedrijf woensdag heeft gepresenteerd. Als de bijzondere lasten wel worden meegerekend, komt de nettowinst uit op 12,7 miljoen euro.

CSS voldoet daarmee aan zijn eigen eerder uitgesproken verwachtingen. De omzet van de dienstverlener uit Den Bosch steeg met 19 procent tot 211,7 miljoen euro.

CSS heeft een voorziening getroffen van 3,7 miljoen euro om de organisatie te herstructureren. Na een lange reeks overnames wil het zijn bedrijf verder stroomlijnen. Daarvoor breidt CSS het aantal bedrijfsonderdelen uit van vier naar acht.

Hoewel CSS de huidige marktomstandigheden als onzeker omschrijft, gaat het ervan uit dat de nettowinst over 2002 tenminste gelijk zal zijn aan die van vorig jaar. Vooral de tweede helft van het jaar moet daar volgens de Brabanders voor zorgen.