ROTTERDAM - De manager die bij het chemiebedrijf Odfjell in Rotterdam verantwoordelijk is voor onderhoud, heeft zijn functie neergelegd.

Volgens het bedrijf neemt hij daarmee ''verantwoordelijkheid voor het ontbreken van de benodigde vergunningen voor lopende projecten''.

Bij het bedrijf waren de afgelopen tijd verschillende incidenten. Zo werden er allerlei tekortkomingen op blus- en koelvoorzieningen geconstateerd. Eerder deze week legde de milieudienst DCMR Odfjell diverse ultimatums op. Op straffe van dwangsommen moet het bedrijf maatregelen nemen. Ook dreigt DCMR per 1 augustus tanks buiten gebruik te stellen die niet aan de eisen voldoen.

Het spoeddebat in de Rotterdamse gemeenteraad over Odfjell dat donderdag zou worden gehouden, is met een week uitgesteld. GroenLinks, Leefbaar Rotterdam en de PvdA willen het bedrijf of ten minste de onveilige onderdelen ervan onmiddellijk sluiten. Ook wil GroenLinks een onderzoek naar het functioneren van de inspectiediensten in de haven, waaronder DCMR.