WOERDEN - Ook de Nederlandse Politiebond NPB heeft ingestemd met de cao voor politiepersoneel. Dat heeft voorzitter Han Busker dinsdag gemeld.

Daarmee is het akkoord dat op 1 juni met minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie is gesloten nu door de vier landelijke politievakbonden aangenomen. ANPV, VMHP en ACP gingen de NPB de afgelopen week voor.

Volgens Busker stemde een ruime meerderheid van afgevaardigden voor het voorstel, maar dat ging wel met pijn in het hart. ''We zien dat het op dit moment het hoogst haalbare is'', aldus Busker over de politie-cao.

Voor politiepersoneel geldt de nullijn, alleen degenen met zwaar en gevaarlijk werk kunnen er de komende tijd geld bij krijgen. Juist die ongelijkheid doet volgens Busker de meeste pijn.

Mensen die bij de politie in de frontlinie staan, kunnen vanaf 1 januari 2012 drie tot vijf periodieken boven hun schaalmaximum groeien. Daarmee is hun perspectief op een hoger inkomen verbeterd, aldus de bonden.

Werkgarantie

Tegenover de nullijn staat een werkgarantie voor politiepersoneel. De bonden en het ministerie hebben afgesproken dat niemand wordt ontslagen in de grote reorganisatie die uiteindelijk tot de Nationale Politie moet leiden.