LOS CABOS - China gaat 43 miljard dollar bijdragen aan de reserves van Internationaal Monetair Fonds (IMF) om de financiële crisis te bestrijden.

Dat meldt het Chinese persbureau Xinhua dinsdag zonder meer details bekend te maken.

Maandag maakte China bekend een bijdrage te doen aan het crisispotje van het IMF. ''China heeft er vertrouwen in dat het IMF de 430 miljard dollar haalt en zal een duit in het zakje doen'', aldus de Chinese onderminister Zhu Guangyao (Financiën) maandag.

IMF-chef Christine Lagarde maakte bekend dat het IMF meer geld krijgt dan verwacht. Lagarde liet weten dat het fonds inmiddels 456 miljard dollar toegezegd heeft gekregen, dat is duidelijk meer dan de 430 miljard die het IMF als doel voor ogen had.

Opkomende economieën

De opkomende economieën Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika hadden maandagavond bekend gemaakt meer geld beschikbaar te stellen voor het IMF, zij wilden toen nog niet zeggen op hoeveel geld het IMF kan rekenen.

De landen die zich als groep manifesteren onder de afkorting BRICS, zijn bijeen in het kader van de G20-top in Mexico. De G20 komen maandag en dinsdag bijeen in het Mexicaanse Los Cabos.

De grootste bijdrage voor het IMF-crisisfonds, een bedrag van 200 miljard dollar, komt van de landen in de eurozone. De Verenigde Staten doen niet mee.

Alles over de schuldencrisis