MSTERDAM - De schuldeisers van de in 2009 failliet geraakte DSB Bank en DSB Beheer hebben een deel van hun vorderingen teruggekregen. Onder hen is ook oud-directeur Dirk Scheringa.

Dat meldt de website van de voormalige bank. 

In totaal werd door de DSB Bank ruim 151 miljoen euro terugbetaald en door DSB Beheer 7,5 miljoen euro, verdeeld over verschillende bedrijven. Scheringa ontving 1700 euro van DSB Beheer, wat slechts een klein deel is van de 20.000 euro die hij heeft gevorderd.

Het overkoepelende bedrijf DSB Beheer kwam voor het eerst sinds het faillissement met geld over de brug. Het heeft nu in totaal 8,5 procent van de gevorderde 88 miljoen terugbetaald.

Voor de DSB Bank was het al de derde keer dat er geld terug werd betaald uit de failliete boedel. Schuldeisers van de bank hebben inmiddels 23 procent van het totaal gevorderde bedrag terug gekregen.

DSB ging in oktober 2009 failliet. De bank werd beschuldigd van financiële wanpraktijken en raakte in de problemen door een oproep tot een 'bankrun' van Pieter Lakeman van de Stichting Hypotheekleed.