TOKIO - De Japanse economie is in het eerste kwartaal van dit jaar sterker gegroeid dan eerder gedacht. Dat blijkt uit een nieuwe raming van de Japanse overheid, die vrijdag verscheen.

De economische groei kwam vorig kwartaal uit op 1,2 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal, in plaats van 1 procent zoals eerder gemeld. In vergelijking met het eerste kwartaal van 2011 ging de Japanse economie met 4,7 procent vooruit, in plaats van met 4,1 procent.

De groei kwam voor een groot deel door de uitgaven voor de wederopbouw na de natuurrampen die Japan vorig jaar troffen. Economen verwachten dat de groei de komende tijd afneemt door de aanhoudende problemen in Europa en de verzwakking van de economische groei in China.

Het Japanse ministerie van Financiën waarschuwde vrijdag voor de gevolgen van de financiële crisis in Europa en de sterke positie van de Japanse yen ten opzichte van de euro en de dollar. Die vormen op korte termijn een bedreiging voor de export, stelde een woordvoerder.