DOETINCHEM - Directie en ondernemingsraad van het regionale vervoersbedrijf Syntus houden woensdag een spoedoverleg over het herstelplan, dat een faillissement van het bedrijf moet voorkomen.

Aanleiding zijn uitspraken van ondernemingsraadvoorzitter Gerrit Vink over het uitstappen van aandeelhouders.

De directie noemde die uitlating woensdag ''volstrekt onjuist". De voorzitter van de tijdelijke ondernemingsraad zei dinsdag het sterke vermoeden te hebben dat de twee aandeelhouders van Syntus, de NS Groep en het Franse Keolis, zo snel mogelijk van hun aandelen af willen.

''Dat klopt gewoon niet, het zijn aannames die schade berokkenen", reageerde directiewoordvoerder Remko ten Brinke. Beide aandeelhouders hebben volgens hem vertrouwen in het herstelplan. Ook worden aanvullende maatregelen onderzocht.

Zwaar weer

Begin mei werd bekend dat het vervoersbedrijf, actief in Gelderland en Overijssel, in financieel zwaar weer was gekomen. Over 2011 bedroeg het verlies ongeveer 5 miljoen euro.

De snelle groei van het bedrijf en te goedkoop inschrijven voor het busvervoer op de Veluwe gaf het bedrijf aan als belangrijkste oorzaken.

Syntus verzorgt bus- en treinvervoer. Het bedrijf telt circa 1300 medewerkers.