BORN - Het Eindhovense bedrijf VDL praat donderdag verder met onder meer NedCar over een mogelijke doorstart van de Limburgse autofabriek. Dat zeiden bij de onderhandelingen betrokken bronnen maandag.

De gesprekken tussen VDL en de andere betrokken partijen verlopen intensiever. Dit omdat de partijen er voor 1 juli uit willen zijn.

Vorige week spraken VDL en NedCareigenaar Mitsubishi met elkaar. Ook de gesprekken tussen deze partijen worden voortgezet.

VDL maakte eerder bekend gesprekken te voeren over een mogelijke overname van NedCar. De gesprekken worden gevoerd met diverse partijen, waaronder aandeelhouders, directie en ondernemingsraad van NedCar, vakbonden, diverse klanten alsmede regionale en landelijke overheden.

Sociaal plan

De vakbonden eisen inmiddels dat de onderhandelingen over een sociaal plan doorgaan. Mitsubishi wil daar nog niet over praten, en wacht de voortgang van de gesprekken met overnamekandidaten af.

VDL Groep is met 7400 werknemers actief in 17 landen. De omzet van het bedrijf was vorig jaar 1,5 miljard euro. De groep, fabrikant van onder meer bussen en onderdelen voor auto's en machines, is een van de grootste ondernemingen in zijn soort in Europa.