NAARDEN - De industriegroep Stork begint een intern onderzoek om te kijken of een van zijn dochterbedrijven is betrokken bij de bouwfraude. Het bedrijf heeft inmiddels contact gehad met de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) en zegt de kartelwaakhond op de hoogte te houden van de uitkomsten van het onderzoek.

Stork meldde woensdag nabeurs verder dat het zal meewerken als de NMa een onderzoek instelt. De geruchten gaan dat Stork-dochter WorkSphere is betrokken bij de nieuwe bouwfraude. De naam van het het bedrijf zou voorkomen in de nieuwe schaduwboekhouding die onlangs is komen bovendrijven.

Aanleiding

Een woordvoerder van de industriegroep liet maandag al weten een onderzoek in te stellen ''als daar aanleiding voor is''. Woensdag volgde de officiële aankondiging van het onderzoek.

Ook technisch installatiebureau Imtech heeft de NMa ingelicht dat het een intern onderzoek instelt naar mogelijke overtredingen van de Mededingingswet. Het bedrijf zal volledig aan de onderzoeken van de waakhond meewerken. ''Benadrukt wordt dat Imtech thans geen concrete aanwijzingen heeft van dergelijke overtredingen'', aldus het concern in een verklaring.