EINDHOVEN - FNV Bondgenoten gaat de werknemers van confectiebedrijf Kammerij en Breierij Tilburg helpen om ondergoed te verkopen. Met de verkoopactie wil de vakbond de rechter ervan overtuigen dat het bedrijf een toekomst heeft en dus niet failliet mag worden verklaard, aldus FNV Bondgenoten woensdag.

''De mensen maken een heel goed product. Het is ondergoed met speciale stimulering van de bloedsomloop'', aldus F. Alejandro Perez van FNV Bondgenoten. Kammerij en Breierij Tilburg maakt thermisch ondergoed voor politiepersoneel, wegenwachters, motorrijders en bergbeklimmers.

Geen opvolger

Volgens de vakbond beslist de rechtbank van Breda volgende week dinsdag over de aanvraag voor het faillissement. De eigenaar van Kammerij en Breierij Tilburg wil zijn onderneming bewust failliet laten gaan omdat hij geen opvolger kan vinden om het bedrijf te leiden, zegt Alejandro Perez. Hij vreest voor de banen van de dertien werknemers.

FNV Bondgenoten denkt dat het bedrijf levensvatbaar is. De onderneming blijft namelijk producten verkopen hoewel het sinds twee jaar geen reclame meer maakt.

Verkoopactie

De werknemers en FNV Bondgenoten houden de verkoopactie zaterdag in Eindhoven. Kammerij en Breierij Tilburg was niet bereikbaar voor commentaar.