Vooral in het vierde kwartaal had Randstad tegenslagen. In de VS kelderde de omzet van het concern met 21 procent

DIEMEN - Uitzendconcern Randstad

Bekijk video

Bestuursvoorzitter C. Farla noemde het resultaat dinsdag bij de publicatie teleurstellend. "Maar we kijken naar de toekomst." Het is echter niet duidelijk wanneer het bedrijf zich weer zal herstellen. Daarom is Randstad terughoudend met het geven van vooruitzichten voor 2002.

In de Verenigde Staten, waar het concern bijna een kwart van zijn omzet vandaan haalt, lijkt de vraag zich inmiddels te stabiliseren, aldus Randstad. Van herstel is evenwel nog geen sprake. In Europa zetten de negatieve ontwikkelingen zich in de eerste drie maanden van dit jaar nog voort.

Tegenslagen

Vooral in het vierde kwartaal had Randstad tegenslagen. In de VS kelderde de omzet van het concern met 21 procent. Dit is overigens wel iets beter dan de totale markt in Noord-Amerika, die 22 procent inzakte.

In Europa zag de onderneming zijn markt met 8 procent inkrimpen. Alleen in Italië en Groot-Brittannië zette Randstad meer om. In Duitsland en Spanje, tot voor kort erkend als groeimarkten, zakte de omzet met 10 procent in, in Frankrijk met 8 procent.

In Nederland wist Randstad-onderdeel Yacht zijn omzet ten opzichte van de laatste vier maanden van 2000 te handhaven. Capac Inhouse Services zag zijn omzet zelfs met 5 procent toenemen. Beide onderdelen zijn ook actief in andere landen. De omzet van de overige Nederlandse activiteiten, Tempo Team, Otter-Westelaken en Profcore, daalde met 4 procent.