BREDA - Woningcorporatie Laurentius is waarschijnlijk voor miljoenen euro's benadeeld vanwege fraude en oplichting door directeur Walter V. en twee directieleden van vastgoedbedrijven.

De verdachten hebben vermoedelijk geld verdiend met diverse vastgoedtransacties voor de woningcorporatie en dit geld in eigen zak gestoken.

Het Openbaar Ministerie heeft dat donderdag bekendgemaakt. De drie verdachten zijn maandag aangehouden en de rechtbank in Breda heeft ze donderdag voor 14 dagen in bewaring gesteld.

Dinsdag werden nog een man en een vrouw aangehouden op verdenking van witwassen. In totaal zijn er tot dusver vijf verdachten.

Er is beslag gelegd op vermogens. Bij doorzoekingen van vier huizen en bedrijven is administratie in beslag genomen. In een van de huizen werd een koffer met honderdduizenden euro’s gevonden. Dat geld is in beslag genomen.

Vastgoed

Eerder donderdag werd via BN/De Stem bekend dat vastgoedondernemers Pierre P. en Wim S. verdachten zijn. Ze zijn directeur-grootaandeelhouder van vastgoedonderneming Wildhage in ’s-Gravenmoer (Noord-Brabant).

Wildhage is een vastgoedondernemer met wie Laurentius in Terneuzen een winkelcentrum met appartementencomplex ontwikkelt. Bij het bedrijf was donderdag niemand beschikbaar voor commentaar.

Het onderzoek onder leiding van het functioneel parket begon eind vorig jaar naar aanleiding van signalen die waren ontvangen bij het Meldpunt Integriteit Woningcorporaties (MIW).