ATHENE - Het Griekse ministerie van Financiën ontkent dat topambtenaren van de eurozone hebben afgesproken dat elke lidstaat van de muntunie zich afzonderlijk moet voorbereiden op een Griekse exit.

Dat werd woensdag in een persbericht van het ministerie gemeld.

Persbureau Reuters meldde woensdag op basis van drie functionarissen dat deze voorbereidingen tijdens een teleconferentie van de zogeheten Eurogroep Werkgroep waren afgesproken. Athene ontkent het bericht echter categorisch.

''Die rapporten zijn niet alleen vals, maar hinderen ook de inspanningen van de Helleense Republiek om haar uitdagingen het hoofd te bieden op dit kritieke moment.''

De werkgroep bereidt vergaderingen voor van de ministers van Financiën en vormt ook het bestuur van het tijdelijke noodfonds EFSF.

De Jager

Het ministerie van Financiën wilde woensdag niet ingaan op het bericht. De woordvoerder verwees naar uitspraken van minister Jan Kees de Jager dat naar alle opties gekeken wordt.

Naast de bevestiging van functionarissen kreeg Reuters ook inzage in memo's van een van de lidstaten. Daarin stonden elementen waaraan de eurolanden moeten denken in hun voorbereidingen.

Lees alles over Griekenland in ons nieuwsdossier