MADRID - Klanten van de deels genationaliseerde Spaanse bank Bankia hebben de afgelopen week meer dan 1 miljard euro van de bank gehaald.

Dat meldde de Spaanse krant El Mundo donderdag. Het dagblad zegt zich te baseren op een verslag van een bestuursvergadering van Bankia dat het heeft ingezien.

De pas benoemde topman José Ignacio Goirigolzarri zou tijdens die bijeenkomst zijn medebestuurders hebben bijgepraat. Bankia wilde het bericht bevestigen noch ontkennen.

Op de beurs in Madrid daalde het aandeel Bankia donderdag meer dan 20 procent in waarde. De handel werd stilgelegd. Beleggers zien de kapitaalvlucht als een teken dat klanten weinig vertrouwen meer hebben in de bank, die vorig jaar ontstaan is uit de fusie van zeven grote regionale spaarbanken.

Ingreep

De Spaanse regering greep vorige week in bij Bankia, dat in ernstige problemen was gekomen door verliezen op investeringen in de volledig ingestorte vastgoedsector. De overheid heeft door het omzetten van leningen in aandelen een indirect belang van 45 procent gekregen in de aangeslagen financiële instelling.