BONN/FRANKFURT - Deutsche Telekom heeft van de Duitse kartelautoriteiten geen toestemming gekregen voor de verkoop van zijn kabelnetwerken aan het Amerikaanse Liberty Media. Daarmee loopt het telecomconcern 5,5 miljard euro mis.

Deutsche Telekom heeft het verbod maandag al bekendgemaakt. Dinsdag geeft het Duitse kartelbureau een persconferentie.

De kartelautoriteiten zouden vrezen voor beperking van de concurrentie. Liberty Media bleek de afgelopen weken niet bereid tot concessies.

Vorige week waarschuwde de onderneming, die ook de controle heeft over het Nederlandse kabelbedrijf UPC, dat Duitsland miljarden aan investeringen zou mislopen als de overname niet zou doorgaan.

De kabelnetwerken zullen door het besluit van het kartelbureau voorlopig in eigendom van Deutsche Telekom blijven. Het gaat om zes netwerken, waarop in totaal meer dan tien miljoen abonnees zijn aangesloten.

Deutsche Telekom verklaarde maandag dat door het verbod de voor dit jaar voorgenomen schuldvermindering niet wordt gehaald. Het concern wilde zijn schuldenlast verkleinen van 65 miljard tot 50 miljard euro. Een beursgang van T-Mobile International (mobiele telefonie) maakt ook onderdeel uit van de plannen.