AMSTERDAM – CE Credit Management is het eerste Nederlandse MKB-bedrijf waarvan obligaties een beursnotering op de Amsterdamse beurs krijgen.

De MKB-obligatielening is vanaf 31 mei verhandelbaar en de inschrijving start maandag. Dat zegt Peter Nederlof, algemeen directeur van Keijser Capital, tegen NUzakelijk.nl.

Het MKB-bedrijf dat het spits afbijt op de beurs is CE Credit Management, gespecialiseerd in het beheer van particuliere vorderingen. De obligatielening die wordt uitgegeven heeft een maximale waarde van 10 miljoen euro.

Het uitgeven van obligaties is een manier voor bedrijven om geld op te halen in een tijd waarin banken niet staan te springen kredieten te verstrekken. Een 'gewone' aandelennotering op de beurs is voor het Midden- en Kleinbedrijf vaak een te dure optie.

Geld

Vooral directeur-grootaandeelhouders, vermogensbeheerders, rijke particulieren en kleine (sector)pensioenfondsen zouden bereid zijn geld te steken in beursgenoteerde MKB-bedrijven.

Als het aan Nederlof ligt, blijft het niet bij deze ene MKB-notering aan het Damrak. Nog vier Nederlandse MKB-bedrijven uit verschillende branches zouden interesse hebben in zo'n obligatielening. Namen kan hij nog niet noemen.

Lees het hele interview op NUzakelijk.nl