PARIJS - Air France gaat over de periode 2004-2007 kostenbesparingen uitvoeren van in totaal 1 miljard euro. Die staan los van de kostenvoordelen die de Franse luchtvaartmaatschappij denkt te behalen door de komende fusie met KLM, zo heeft een woordvoerster van Air France dinsdag meegedeeld.

De woordvoerster reageerde op een bericht in de zakenkrant Les Echos. Daarin is onder meer sprake van ingrepen bij de vluchten over middellange afstanden. Daarmee zou verlies zijn geleden als gevolg van concurrentie van goedkoop vliegende maatschappijen en de hogesnelheidstrein TGV. Air France is volgens Les Echos ook van plan te snijden in het cabinepersoneel.

Een woordvoerder van KLM zei dinsdag in een reactie dat de maatregelen puur de eigen organisatie van Air France betreffen. “Zo zijn wij in eigen huis bezig met kostenbeheersing.”

Op de effectenbeurs in Parijs was het aandeel Air France dinsdagmiddag 5 procent hoger. De maatschappij publiceert na het slot van de handel de resultaten over het laatste kwartaal van .