RIJSWIJK - De directeur van VerzuimReductie, Marcel Wenting, stapt op bij de dienstverlener op het gebied van verzuimbegeleiding.

De arbodienst neemt bovendien maatregelen om 'de werkwijzen en processen aan te scherpen en te verbeteren'. 

Het arbobedrijf raakte in opspraak door een uitzending van het tv-programma Zembla. Dat meldde vorige maand dat VerzuimReductie structureel de privacy van zieke werknemers schendt.

Gegevens uit medische dossiers van personeelsleden zouden worden gedeeld met hun werkgever. Over ruim een week worden de resultaten bekendgemaakt van een extern onderzoek naar de werkwijze van de arbodienst.

Rustiger vaarwater

Wenting legt al zijn functies bij VerzuimReductie neer in de hoop dat het bedrijf in rustiger vaarwater komt. ''Het is een moeilijke maar noodzakelijke stap. Er is de laatste 2 weken veel gezegd en geschreven over mij en het bedrijf. Veel daarvan was zeer ongenuanceerd en onevenwichtig. Feit is dat VerzuimReductie nu ruimte moet krijgen om weer vertrouwen op te bouwen. Dat lukt beter als ik terugtreed.''

Hij wordt opgevolgd door Ruud Pels die is aangesteld als interim-directeur. Pels was 8 jaar directeur van ArboDuo en werkte in managementfuncties bij Nationale Nederlanden.

Eerder vertrok voetbalcommentator Jan van Halst als directeur van VerzuimReductie. De oud-speler van onder meer Ajax en FC Twente had een tijdelijke functie bij de grootste arbodienst van Nederland.