ROME - De Italiaanse justitie heeft dinsdag nog acht personen gearresteerd in de omvangrijke fraudezaak bij het zuivel- en voedingsmiddelenconcern Parmalat. De belangrijkste zijn Stefano en Francesca Tanzi, de zoon en dochter van Parmalat-oprichter Calisto Tanzi.

Beiden worden verdacht van samenzwering en frauduleuze handelingen bij de bedrijfsvoering van Parmalat. Stefano Tanzi was tot voor kort bestuurslid van het concern en voorzitter van de voetbalclub AC Parma. Francesca Tanzi leidde de reisonderneming Parmatour, waarvoor vader Calisto geld onttrok aan de kas van Parmalat.

De Italiaanse justitie lijkt het web rondom Calisto Tanzi steeds meer te kunnen ontrafelen. Ook een broer van de gewezen topman is dinsdag vastgezet, evenals een bevriende accountant. De vier andere arrestanten waren bestuursleden van Parmatour.

Calisto Tanzi zit al sinds eind december vast. Vermoedelijk is er onder zijn leiding meer dan 14 miljard euro zoekgeraakt in de boekhouding van Parmalat. Daarmee gaat het om het grootste boekhoudschandaal in de geschiedenis van het bedrijfsleven.

Parmalat, dat groot is geworden met de verkoop van houdbare melk, bevindt zich door alle problemen in surseance. Ook enkele Nederlandse dochterondernemingen zijn bij het schandaal betrokken. Zij zorgden vooral voor de uitgifte van obligaties op de financiële markten. De Nederlandse beursautoriteit AFM doet hier onderzoek naar.