DEN HAAG - De uitwerking van het nieuwe pensioenakkoord loopt vertraging op. Dat heeft minister Henk Kamp (Sociale Zaken) vrijdag in een 'uitstelbrief' aan de Tweede Kamer laten weten. 

Kamp hoopt nu in de loop van mei hiermee klaar te zijn. Eerder had hij gezegd in april met de nadere uitwerking te komen van het akkoord dat is gesloten met werkgevers en de vakbeweging over verhoging van de pensioenleeftijd.

Regeringspartij CDA is bezorgd over vertraging. CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt vraagt zich af of er nog wel voor het einde van dit jaar helderheid komt over de effecten van het pensioenakkoord. Zo is hij ervan geschrokken dat Kamp in mei met een hoofdlijnennota wil komen over het nieuwe financieel toetsingskader voor pensioensparen en niet met een uitgewerkt voorstel.

''Er moet zo spoedig mogelijk een echt voorstel komen. Alleen als je de details kent, dan weet je hoe het gaat met indexeren en korten van pensioenen'', aldus Omtzigt. Een uitgewerkt voorstel is volgens hem noodzakelijk om de balans tussen generaties te kunnen opmaken en vast te kunnen stellen welke risico's worden genomen.

Kamp benadrukte ''geen ernstige vertraging'' te verwachten. Hij zegt de maand april nodig te hebben, omdat hij nog op wat adviezen en berekeningen wacht.